ALMERE - Zaterdagavond 29 oktober worden er in het hele land evenementen in het donker georganiseerd, want het is weer tijd voor de Nacht van de Nacht. Ook Stad & Natuur viert het feest van het donker natuurlijk weer mee. Op drie locaties in Almere zijn er vanaf 19.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom om mee te doen en te ontdekken hoe mooi de nacht is. Ook vanuit je luie stoel kun je meedoen door het licht een avond uit te laten of actief lichthinder te melden via www.nachtvandenacht.nl/lichthinder. Niet alleen goed voor de dieren en de natuur, maar ook voor de energierekening!


Gevarieerd programma op de Kemphaan

Op Stadslandgoed de Kemphaan is er tijdens de Nacht van de Nacht van alles te beleven. De Sterrenwacht houdt sterrenpraatjes en bij mooi weer zijn de sterren van dichtbij door een telescoop te bekijken. Er is een spannende vleermuizenexcursie voor het hele gezin en tijdens de vleermuizenlezing komen bezoekers alles te weten over dit bijzondere dier. Ontdek hoe je je eigen schaduw kunt vangen in de Glow Show van Mad Science en dans jezelf warm op de beste plaatjes uit de eighties tijdens de silent disco met DJ Kringloop.


Kinderboerderij den Uylpark

Ook kinderboerderij Den Uylpark is deze avond geopend van 19.00-20.30 uur. Loop mee met de lichtjeswandeling, verwonder je bij het origamitheater en bak je eigen stokbroodje boven het kampvuur. Ook is er een creatieve workshop van Kleur in Cultuur die alles te maken heeft met licht en donker.

Schaapskooi in het Vroege Vogelbos

In het Vroege Vogelbos neemt de Buiten(w)eter bezoekers mee op zoek naar nachtvlinders. Goede Rede Concerten organiseert met IVN Almere een spannende muziekwandeling langs verschillende klassieke miniconcertjes. En de dierverzorger of vrijwilligers vertellen tijdens de schapenpraatjes alles over de bijzondere schapenrassen die het gebied begrazen.

Meer informatie

De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor een aantal is reserveren noodzakelijk. Kijk voor het complete programma en voor het bestellen van tickets op www.stadennatuur.nl/nachtvandenacht.