ALMERE - Hoe kun je buiten concerten geven met professionele musici? Dat was de vraag die Goede Rede Concerten zich stelde in coronatijd. Dat heeft geleid tot het initiatief om muziekwandelingen te organiseren in samenwerking met IVN en Stad & Natuur. Het ontdekken van de Almeerse natuur o.l.v. een ervaren IVN natuurgids wordt gecombineerd met miniconcertjes klassiek. Het is alle twee genieten!

De eerste twee Muziekwandelingen zijn zondag 5 september in het Vroege Vogelbos in Almere Haven. De IVN gids vertelt over het gebied, planten en dieren, de historie. De wandeling wordt op verschillende momenten en plaatsen onderbroken voor een muziekmoment van ca. 15 minuten. Van harp t/m dwarsfluit en van gitaar t/m accordeon. Mooi repertoire, heerlijk om te beluisteren. Uiteraard moet het weer meewerken. Dit is een voorbehoud. De meeste muziek wordt immers buiten gespeeld.

De wandelingen vinden plaats in groepen van maximaal 15 personen. De eerste wandeling is van 11.00 tot 12.30 uur; de tweede wandeling van 13.00 tot 14.30 uur. Start- en eindpunt is bij het Eksternest/de Schaapskooi. Deelname kost 10 euro per volwassene. Meer info en kaartverkoop op www.goederedeconcerten.nl.