ALMERE - De Schoor, Welzijn in Almere, Stichting Stad & Natuur Almere en Groen & Gezond Almere (gemeente Almere) hebben de handen ineen voor een vruchtbaar jaar: gezamenlijk organiseren zij een Kinderstreekmarkt in juni en september. Het eerste ingrediënt voor een geslaagde Kinderstreekmarkt is: een moestuin! Deze moestuin is donderdag 7 april om 16.00 uur officieel geopend bij Jeugdland in Almere Buiten. Tevens hebben alle deelnemende kinderen deze middag een groene medaille ontvangen uit handen van Monique van der Plas van de gemeente Almere.

Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar gaan aan de slag met het van A tot Z organiseren van een Kinderstreekmarkt. Een Kinderstreekmarkt is een kleine markt waar kinderen hun zelf gezaaide en geoogste producten verkopen. De eerste stap is moestuinieren. Op het terrein van Jeugdland Buiten zijn moestuintjes aangelegd. Het bord bij de moestuin is officieel onthult door de deelnemende kinderen en Monique van der Plas. Op deze tuintjes gaan de kinderen elke week aan de slag onder de professionele leiding van meester Onno van de Schoor.

Stad & Natuur biedt een aanvullend programma met workshops over bijvoorbeeld koken. De kinderen zijn bezig met hun handen, maar zetten ook hun hoofd aan het werk. De kinderen gaan zelf nadenken over de producten die ze gaan verkopen op de marktkraam, welke prijs ze hiervoor kunnen vragen en welke promotiemiddelen ze hiervoor moeten maken. De kinderen regelen van moestuin tot marktkraam!

De Kinderstreekmarkt is een initiatief van Ans Dessuma en Eibert Draisma van de SP Almere. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Groen & Gezond Almere en een bijdrage van de Floriade Parade. Kinderen die nog mee willen doen kunnen zich aanmelden bij Britt Gjertsen: bgjertsen@deschoor.nl. Elke donderdagmiddag van 15.30-16.30 uur zijn de activiteiten bij Jeugdland Buiten aan het Maurice Garinpad 11 in Almere Buiten. De eerste Kinderstreekmarkt vindt plaats op 22 juni tijdens de woensdagmiddag Kinderactiviteiten van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere.