ALMERE - De grote fietsenstalling bij station Almere Centrum aan de Landdrostdreef is open. Deze nieuwe fietsenstalling is open, licht en ruim en de modernste fietsenstalling van het land. In deze stalling staan namelijk 50 OV-fietsen die zijn voorzien van het nieuwe slot – te openen met je OV-chipkaart - en daarnaast kunnen reizigers gemakkelijk in-en uitchecken met een fietstag. De stalling biedt in totaal plek voor zo’n 2.750 fietsen. Reizigers zien op digitale borden eenvoudig waar zij nog een vrije plek voor hun fiets kunnen vinden.


In- en uitcheckzone

Reizigers die hun fiets willen parkeren kunnen met een zogenoemde fietstag meteen doorlopen. De nieuwe in- en uitcheckzone herkent namelijk automatisch de fietstag (die is gekoppeld aan de OV-chipkaart). Reizigers met een abonnement of stallen op rekening krijgen gratis een fietstag. Deze tag wordt door de servicemedewerkers in de stalling op het voorframe van de fiets bevestigd. Reizigers kunnen ook via een scherm bij de in- en uitcheckzone met hun OV-chipkaart inchecken. Reizigers kunnen hun fiets de eerste 24 uur gratis stallen. De stalling wordt permanent bewaakt en is open van een kwartier voor vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein.

Twee keer zoveel fietsplekken

Eerder openden NS, ProRail, Provincie Flevoland en de gemeente Almere een fietsenstalling op station Almere Centrum aan het Busplein van het station, waar plaats is voor 650 fietsen. In totaal biedt station Almere Centrum nu plek voor ruim 3.500 fietsen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het oorspronkelijk aantal. Dat is ook nodig omdat de helft van de reizigers die gebruik maken van station Almere Centrum, met de fiets komt.

Verbouwing station Almere Centrum

De komende tijd wordt er nog hard gewerkt om de werkzaamheden af te ronden: het leggen van vloertegels in de stationshal, de afwerking van de gevels en de oplevering van de casco’s aan de huurders. Binnenkort is Almere Centrum klaar voor de toekomst.