ALMERE - Zondag 21 oktober is de eerstvolgende Wilde Weetjes. Deze keer met Astrid Groot, evolutiebioloog bij de Universiteit van Amsterdam. Deze Wilde Weetjes is zeer geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder en hun ouders. In een mini-college voor het hele gezin krijg je uitleg over interessante onderwerpen in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan!

Er wordt niet alleen verteld door Astrid, maar ze laat je ook proefjes doen, zodat je zelf ook kunt ontdekken hoe het zit. Eerder gaf Groot deze lezing al in Nemo Sciencemuseum in Amsterdam. Honden, eenden, paarden, vlinders, giraffen en inktvissen: op aarde lopen, vliegen en zwemmen ontelbaar veel verschillende diersoorten. Maar wanneer noem je iets een soort en wanneer gaat het om een ras? Waar komen al die verschillen vandaan? En komen er nog nieuwe diersoorten bij? Groot buigt zich samen met kinderen over al deze vragen, tijdens de Wilde Weetjes. Nieuwe diersoorten ontstaan doordat ze zich aanpassen aan hun omgeving. Een belangrijke regel daarbij is volgens Groot: ‘Zorg dat je niet gegeten wordt. Een goede camouflage zorgt ervoor of je wel of niet wordt opgegeten.’

Deze gezinsactiviteit is voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen worden begeleid worden door eigen (groot)ouders of een andere volwassene, deze moeten ook een kaartje reserveren. De kosten voor de Wilde Weetjes: €3,00 bij online reserveren via www.stadennatuur.nl, €4,00 ter plekke per persoon. Als je ook direct een kaartje koopt voor de Wilde Weetjes van 4 november over Griezelbeestjes met Jacco Steendam reserveert, betaal je € 5,00 voor 2 Wilde Weetjes.