ALMERE - Vanaf deze week is Mijn Almere van Suburbia in de Buurt op de Kunstlinie in Almere zien. Tot 1 juli zie je maar liefst 29 portretten op de ruiten van het gebouw. Aan de buitenkant, dus je kan er elk moment langs lopen. De portretten zijn de afgelopen jaren voor Suburbia in de Buurt gemaakt door fotograaf Mona Alikhah. Elk portret heeft een eigen QR-code. Zodra je deze scant met je telefoon kun je verhalen van Almeerders of een fragment uit de voorstelling lezen of beluisteren.

Drie jaar Suburbia in de Buurt komt in Mijn Almere samen. In de afgelopen jaren sprak Suburbia in de Buurt met Almeerders op straat, in het buurthuis, op festivals, in de bibliotheek of in hun eigen tuin. Op deze manier verzamelde Suburbia in de Buurt verhalen die basis vormden een voorstelling voor en door Almeerders.

In 2018 startte Suburbia in de Buurt met Almere mijn Thuis. Met verhalen en een voorstelling over je thuis voelen in Almere en wat daarvoor nodig is. Het jaar daarop stond met Almere mijn Trots in het teken van identiteit en trots. En afgelopen jaar werd er gewerkt aan Almere mijn Toekomst, met verhalen over Almere, de toekomst en alles daartussenin.

Het idee was om de voorstelling van 2020 in de Kunstlinie te spelen. Maar afgelopen jaar liep alles anders. Een voorstelling maken kon niet, maar verhalen verzamelen kon nog wel. En daarom is Mijn Almere nu niet in de het gebouw te zien, maar erop. Meer informatie www.suburbiaindebuurt.nl.