ALMERE - Het theatergezelschap Mevrouw Ogterop en schrijver Peter Middendorp zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. In de voorstelling 'De kant van Ada', op woensdag 14 februari om 20 uur te zien in Corrosia, schetsen zij een krachtig en kwetsbaar portret van een vrouw die moet leven met een gruwelijke waarheid. 'De kant van Ada' is het vervolg op Middendorps 'Jij bent van mij'.

Het vervolg op 'Jij bent van mij'

In 2018 verscheen 'Jij bent van mij' van Peter Middendorp (shortlist Bookspot Literatuurprijs, winnaar Groninger Boekenprijs), een indringende en veelbesproken roman over personage Tille Storkema. Dertien jaar lang verzweeg de boer de verkrachting van- en moord op een zestienjarig meisje. Al die tijd leefde Tille zonder enige verdenking door, samen met zijn vrouw Ada en hun twee kinderen.

Mevrouw Ogterop belicht nu de kant van Ada. Wat wist zij? Had Ada kunnen weten dat haar man een verkrachter was, een moordenaar? Wat was haar aandeel, wat is haar schuld? En hoe leef je door nadat zoiets uitkomt?

Dunselman zegt daarover: "Wat ik zo intrigerend vind aan Ada is haar verhouding met 'de waarheid'. Ik kan niet anders denken dan dat ze deze naar haar hand heeft gezet, zoals wij dat allemaal in meer of mindere mate doen. Of het nou bewust of onbewust ging, ze heeft een andere kant op gekeken."

Met live muziek


De monoloog wordt gespeeld door Lotte Dunselman en muzikaal begeleid door het jonge talent Isa Zwart. Haar muziek is kwetsbaar, gedurfd, pijnlijk en hoopvol tegelijk. Ze won in 2017 het Drèents Liedtiesfestival. Ria Marks regisseert de productie. Haar voorstellingen kenmerken zich door een specifieke fysieke bewegingstaal, waarin het verhaal in al zijn gelaagdheid op een beeldende én muzikale manier wordt verteld.

Alle informatie over deze voorstelling vind je op: www.cultureelcentrumcorrosia.nl