ALMERE - In de Passages in Almere Centrum shop je lokaal én werelds. Hier zitten bijzondere speciaalzaakjes en boetiekjes die een verscheidenheid aan producten verkopen. Hierbij valt te denken aan exotische supermarkten en kruideniers maar ook ambachtelijke en creatieve ondernemers. De afgelopen periode hebben meerdere nieuwkomers hun deuren geopend in dit oudste stukje Almere Centrum.

Hartenvrouw Bruidsmode
We kennen allemaal de prachtige jurken uit het populaire televisieprogramma: Say yes to the Dress. Hierin worden aanstaande bruiden op hun wenken bediend met een heerlijk glas champagne en uitstekende service. Hartenvrouw Bruidsmode wil deze ervaring ook aan haar eigen klanten bieden. Bruiden worden met zelfgebakken appeltaart welkom geheten en krijgen alle gelegenheid om de uitgebreide collectie jurken in uiteenlopende maten en stijlen te bekijken en te passen. Met jurken vanaf 499 euro is er niet alleen voor elke smaak, maar ook voor elk budget genoeg keuze. Er zijn diverse jurken op voorraad die meteen meegenomen kunnen worden en andere jurken kunnen ter plekke worden besteld. De winkel beschikt bovendien over een eigen atelier om de droomjurk op maat af te werken. Naast jurken bestaat het aanbod ook uit alle denkbare accessoires en galajurken. Hartenvrouw Bruidsmode zit aan de Zoetelaarpassage 5 en meet 352 m2.

Vittorio Cavalli, Italiaanse herenmode op maat

De naam Victor zal veel klanten van kleermaker en stomerij Gocer bekend in de oren klinken. Victor, die eigenlijk Vittorio heet, is opgeleid als meester kleermaker en mode-ontwerper en heeft sinds kort zijn eigen winkel. Hier verkoopt hij door hemzelf ontworpen of ingekochte herenkleding die zich kenmerkt door Italiaans vakmanschap. Vittorio leerde de fijne kneepjes van het vak in Milaan, dé modestad bij uitstek, en wil zijn klanten de kwaliteit en service bieden waar de Italiaanse modehuizen om bekend staan. Kleding kan ook op maat worden gemaakt of aangepast.

Vittorio Cavalli zit aan de Zoetelaarpassage 7 en meet 69 m2.

Amoga Indian Grocery Shop

Aan de Zadelmakerstraat worden sinds kort alle zintuigen geprikkeld door de meest heerlijke geuren en geweldige kleuren. Het assortiment van Amoga Indian Grocery Shop bestaat uit verschillende kruiden, verse groente en andere etenswaren uit de Indiase keuken. De reviews op Google laten zien dat klanten enorm enthousiast zijn over het aanbod en de service die ze hier ervaren.

Amoga Indian Grocery Shop zit aan de Zadelmakerstraat 15 en meet 91 m2.

Wouters Naaimachines is verhuisd naar de Bottelaarpassage

Geen nieuwkomer, maar wel een nieuw adres. Wouters Naaimachines is een begrip voor iedereen die regelmatig hobbymatig of professioneel achter de naaimachine zit of van handwerken houdt. Wouters heeft meerdere vestigingen, waarvan die in Almere al jaren op een trouwe schare klanten mag rekenen. In de winkel worden uiteenlopende naaimachines van verschillende merken verkocht, maar kunnen ook kapotte machines worden gerepareerd. Daarnaast kunnen klanten er terecht voor vlieseline, spoeltjes, garen, paspoppen en andere verwante producten.

Wouters Naaimachines zit aan de Bottelaarpassage 16 en meet 82 m2.

Verhuurders van bovenstaande panden zijn Unibail Rodamco Westfield (Zoetelaarpassage) Palu Retailfund CV (Bottelaarpassage) en Urban Interest (Zadelmakerstraat)