ALMERE - Woningcorporatie Ymere verduurzaamt in stappen 8.500 huurwoningen door het plaatsen van zonnepanelen in samenwerking met Iederzon. Recent zijn hiervoor zonnepanelen geïnstalleerd op verschillende adressen in Almere, waaronder in de Kruidenwijk. Vanaf donderdag 15 juni is het mogelijk om mee te profiteren van die lokaal opgewekte zonne-energie door te investeren in de 'ZonneDelen' van Iederzon Kruidenwijk.

Voor huurders zijn de opties om hun huis te verduurzamen vaak vrij gelimiteerd. Aanpassingen aan het huis maken gaat niet zomaar en kan door veel huurders als onbegonnen werk worden gezien. Iederzon maakt het voor huurders juist makkelijk om te kunnen profiteren van zonne-energie. Het haalt het werk uit de handen van de huurders, zorgt voor de installatie en maakt het mogelijk dat zij zonder moeite gebruik kunnen maken van de op hun dak opgewekte zonne-energie.

Iederzon heeft als opdracht om zonnepanelen op 8.500 huurwoningen en de kantoren van Ymere te plaatsen om de gebouwen zo te verduurzamen. De huurders die bij eerdere projecten zonnepanelen in gebruik hebben genomen zijn erg tevreden. Bas kon 6 zonnepanelen laten installeren via Iederzon en is erg te spreken hierover:

"Ik werk in de IT. Ik heb overal computers staan die draaien, servers, dat soort dingen. Ook staat het hier met kerst gloeiend van versiering. Dus ja, dat trekt nogal wat stroom. Zeker om te bezuinigen schelen zonnepanelen dan al flink. Ik werk heel veel thuis, overdag heb ik er echt super veel aan.

Ik heb Iederzon zelf benaderd en om zonnepanelen gevraagd. Voor ik het wist lagen de panelen op mijn dak. Ik ben ontzettend blij met de panelen. Ik zou zonnepanelen van Iederzon zeker aan mijn vrienden, familie en buren aanbevelen. Dat heb ik trouwens al gedaan, vorige week nog, en onze buren willen nu ook zonnepanelen!"

Het project Iederzon
Kruidenwijk bestaat in totaal uit 2.134 zonnepanelen. Samen wekken die genoeg stroom op voor het elektriciteitsverbruik van zo'n 242 huishoudens. Op dit moment leveren die duurzame energie voor de bewoners, en straks ook een duurzaam rendement voor de investeerders. Particuliere investeerders kunnen deelnemen in dit project via ZonnepanelenDelen. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen.

De sociale huurders profiteren bij dit project van lagere energiekosten en het feit dat zij lokaal opgewekte schone energie kunnen gebruiken, en de investeerders zorgen er mede voor dat dit mogelijk is en ontvangen op hun investering een duurzaam rendement. Meedoen kan al vanaf €25 en is mogelijk via zonnepanelendelen.nl/project/kruidenwijk