ALMERE - Met Take Out biedt McDonald’s Almere Buiten een nieuwe extra bestelmogelijkheid, naast de mogelijkheid om contactloos te bestellen via de McDrive en McDelivery. Vanaf vandaag kunnen gasten bij McDonald’s restaurant Almere Buiten dus ook hun bestelling in het restaurant afhalen. Zo kunnen ook de gasten die te voet, fiets, bromfiets of met de motor komen, bij McDonald’s terecht.


McDonald’s restaurant Almere Buiten heeft voor Take Out de hele klantreis in het restaurant aangepast; waarbij het 'fungevoel' een belangrijke rol speelt in de functionele communicatie en aanwijzingen . Bij aankomst kunnen gasten eerst hun handen reinigen. Daarna worden zij welkom geheten door een host(ess) die uitleg geeft over Take Out. Gasten plaatsen hun bestelling via de bestelkiosk en pakken de bestelling zelf van de counter nadat een medewerker deze heeft klaargezet. Vervolgens loopt de gast via de aangegeven looproute naar buiten. Op dit moment is het nog niet toegestaan om een bestelling in het restaurant te nuttigen. McDonald’s volgt hierin de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM.

De Restaurant Manager Nichole van Hameren: “De afgelopen tijd hebben we gelukkig veel van onze gasten kunnen helpen via de contactloze McDrive. En we zijn erg blij dat we met Take Out nu ook gasten die niet met de auto komen van dienst kunnen zijn en hen weer blij kunnen maken met hun favoriete McDonald’s producten. De afgelopen dagen hebben onze medewerkers hard gewerkt om de klantreis voor Take Out zo duidelijk en aangenaam mogelijk te maken. Ik verheug me er enorm op om samen met het team onze gasten welkom te heten voor Take Out.”

Veilig samenwerken
Naast aanpassingen in de klantreis zijn ook de werkwijze en keukenopstelling van alle McDonald’s restaurants in Nederland ingrijpend veranderd om de veiligheid van medewerkers en gasten te beschermen. In plaats van de dynamische werkwijze heeft McDonald’s sinds maart een statische werkwijze ingevoerd in de keukens, waar medewerkers in zones zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand werken en anders met afscheidingen. Zet neer, stap weg en pak over is het credo van het nieuwe werken voor de medewerkers.