ALMERE - In een groot MDT-project wordt met diverse partners samengewerkt om MDT in Almere te helpen realiseren. Op donderdag 20 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur lanceren we online MDT voor jongeren in Almere. Deze bijeenkomst is voor mensen en organisaties die jongeren een kans kunnen en willen geven om hun MDT in te vullen. Tijdens de kick-off vertelt wethouder Roelie Bosch wat het belang is voor Almere en haar jongeren. Ook kunt u in interactieve workshops met jongeren ervaren wat dit voor u en de jongeren gaat opleveren.

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te kunnen zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt de samenleving sterker. Jongeren van 14 t/m 27 jaar doen hun MDT in hun vrije tijd, tijdens een tussenjaar of soms onder schooltijd.

Verjonging vrijwilligers
MDT biedt maatschappelijke organisaties of ondernemers die maatschappelijke doelen nastreven een kans om meer jonge mensen bij hun betekenisvolle werk te betrekken. Dit kan leiden tot een verjonging van hun vrijwilligers, aangezien veel (maatschappelijke) organisaties te maken hebben met een verouderd vrijwilligersbestand. Hier snijdt het mes dus aan twee kanten. Het bieden van MDT-klussen aan specifiek deze jongeren kan zorgen voor meer betrokken jongeren en een (weer) sterker wordende vrijwilligerscultuur binnen Almere. De MDT-organisaties roepen u op om úw kans te pakken om van betekenis te zijn voor Almeerse jongeren. Kom 20 mei in grote getale naar de digitale kick-off. Word onderdeel van deze mooie kans voor uzelf, Almere en haar jongeren.

MDT Samenwerkingspartners
In Almere werken Humanitas, De Schoor, VMCA, Academie van de Stad, Stichting Evenaar, Stichting James, Het Baken, Aeres, Hogeschool Windesheim en de gemeente mee aan MDT. Het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg is projectleider van het geheel. Stichting Alexander is als landelijke organisatie voor jeugdparticipatie en participatief jeugdonderzoek als adviseur betrokken.

Aanmelden kan tot 17 mei op de site www.pakjekansinalmere.nl. Daar vindt u de link naar het inschrijfformulier en kunt u uw voorkeuren voor de workshops aangeven.Mocht u mensen en/of organisaties kennen waarvoor dit ook een kans kan zijn, geef dan deze uitnodiging gerust aan hen door.