ALMERE - Vriendschap op Maat, een maatjesproject van de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, vierde onlangs een bijzondere mijlpaal. Wil en Marja, zijn al meer dan twintig jaar betrokken bij Vriendschap op Maat als vrijwilliger en zetten zich vol toewijding in voor de medemens.

Marja bezoekt als vrijwilliger al jarenlang om de week een mevrouw die door haar psychoses weinig tot geen contact met de buitenwereld meer heeft. Deze regelmatige bezoeken geven haar maatje afleiding en brengen haar op andere gedachten. De gesprekken en gezamenlijke activiteiten hebben een enorm positieve impact.

Wil is gekoppeld aan een hoogbejaarde man die veel eenzaamheid ervaart. Elke keer dat Wil op bezoek komt, brengt ze vreugde en afleiding in zijn dag. Ze hebben fijne gesprekken met elkaar en gaan een goed gesprek over de politiek niet uit de weg. Zijn kinderen wonen ver weg, maar dankzij Wil voelt hij zich minder alleen.

“Mensen zoals Wil en Marja zijn het kloppend hart van Vriendschap op Maat. Met 73 en 75 jaar zijn ze nog steeds even enthousiast en toegewijd aan hun maatjes. De verhalen die ze met ons delen, zijn prachtig om te horen. Ze vertellen vol passie over hun ervaringen in de afgelopen jaren als vrijwilliger, zoals maatjes die dankzij hun steun weer het huis durfden te verlaten.” aldus Margreet, coördinator van Vriendschap op Maat.

Het maatjesproject ‘Vriendschap op Maat’ van de VMCA biedt mensen met een psychische kwetsbaarheid de kans om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. Het project is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een luisterend oor willen bieden of samen activiteiten willen ondernemen. Lijkt het je leuk om op deze manier er voor een ander te kunnen zijn? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Vriendschap op Maat. Meer informatie hierover is te lezen op www.vmca.nl of stuur een mail naar vriendschapopmaat@vmca.nl