FLEVOLAND - Flevoland is een logistieke hotspot. Met plaats drie in de Logistieke Hotspot verkiezing 2020 van het Vakblad Logistiek mag dat gezegd worden. Trekkersveld in Zeewolde en Stichtsekant in Almere zijn met Flevokust en Lelystad Airport Businesspark een magneet voor grote internationaal opererende distributiecentra. Veel vierkante meters, voor een betaalbare prijs en dicht bij de Randstad. Het Logistiek Cluster Flevoland is dé broedplaats in de logistieke regio. Daar zijn Flevolanders trots op, daarom krijgt het cluster een nadrukkelijke plek in de gebiedspromotie van Flevoland.

Versterken en verbinden
Wereldwijd kent de logistieke sector een grote groei en Flevoland heeft veel te bieden qua bereikbaarheid, beschikbare ruimte, kennisinfrastructuur en de aanwezige arbeidsmarkt. Logistiek Cluster Flevoland is dé broedplaats in de logistieke regio. “Wij zijn een nieuw cluster van ondernemers, kennisinstellingen, gemeenten, Horizon en Win4all die de logistieke sector in de hotsport Almere-Lelystad-Zeewolde versterkt. Dat doen wij via concrete activiteiten en projecten. Wij zijn er niet alleen voor het bestaande bedrijfsleven, maar proberen ook de sector in onze regio verder te laten groeien. We dragen bij aan de ontwikkeling van toekomstbestendige ondernemingen en talent in de logistieke sector. Daarnaast zetten wij ons in voor een gezonde en aantrekkelijke arbeidsmarkt. Ondernemers, overheid en onderwijs slaan in dit cluster de handen ineen om de dynamische logistieke sector in Flevoland te versterken en verder op de kaart te zetten”

“Het creëren van een betere naamsbekendheid kan je niet alleen, dit vraagt om samenwerking met sterke merken in de regio. Daarbij past ook de samenwerking met brandteam Flevoland”, aldus Serge Hollander, kwartiermaker van Logistiek Cluster Flevoland.

In de etalage
Ondernemers vinden in Flevoland de ruimte om hun ambities waar te maken. Ze hebben een hands on-mentaliteit, aanpakken zit de Flevolanders nu eenmaal in het bloed. Lef om zaken anders dan anderen te doen. Durven te experimenteren, eigenzinnig en innovatief te zijn. Het Logistiek Cluster Flevoland is daar een mooi voorbeeld van. Daarom heeft het brandteam van Flevoland op haar platform InFlevoland.nl een speciale plek ingeruimd om het cluster een breed podium te geven en ook op andere vlakken zal de samenwerking verder vorm worden gegeven.

“Logistiek is een van de hoofdthema’s op ons platform. Samen met het Logistiek Cluster Flevoland willen we aan de slag om dat nog sterker naar voren te laten komen in de gebiedspromotie van Flevoland. We willen vooral buiten Flevoland laten zien wat hier allemaal mogelijk is. Ondernemer, werknemer, student – iedereen wil groeien. Daar biedt Flevoland volop ruimte voor. Er is plaats en daadkracht genoeg, en de onderlinge lijntjes zijn kort. Hier zijn de mogelijkheden onbegrensd. Daar gaan we met elkaar aan verder bouwen”, aldus André de Vries, brandmanager van Flevoland.


Wie meer wil weten over het Logistiek Cluster Flevoland kan terecht op de website www.lcflevoland.nl en voor meer informatie over ondernemen in Flevoland kan inspiratie opgedaan worden op de website www.inflevoland.nl/groei.