ALMERE - Bij Kinderboerderij Den Uylpark is begin april een geldinzamelingsactie gestart voor een luxe konijnenverblijf! Op eigen kracht is inmiddels zo’n € 550,00 ingezameld voor het verblijf. Het resterende bedrag van € 200,00 is nu door de Lions Club Almere Host geschonken.


Beheerder Mariska Oostland legt uit waarom er een nieuw verblijf nodig is: ‘Onze konijnen staan momenteel deels binnen en deels buiten. De ruimte in de stal is eigenlijk nodig voor onze schapen, geiten en varkens, daarom willen we graag een nieuw buitenverblijf maken. Bovendien is het veel leuker voor de konijnen om lekker in de buitenlucht te zijn, omdat we dan het hok kunnen combineren met een ren. Met de bijdrage van de Lions is nu het benodigde bedrag voor het hok rond. Vanaf 1 juli zijn we bovendien het goede doel voor statiegeldbonnetjes bij Plus van Ommen Muziekwijk, met het geld wat we daarmee ophalen kunnen we ook nog een mooie ren maken voor de konijnen!’

Omdat de kinderboerderij vanwege corona lange tijd gesloten was, is er een inzamelingsactie gestart met qr-codes waarachter betaalverzoeken hingen. Deze nieuwe manier van inzamelen heeft dus goed gewerkt voor de Kinderboerderij.

Hans Luijcx vult aan: ‘Onze Lions Club is in principe altijd bereid om te kijken wat we voor dit soort Almeerse projecten kunnen betekenen. En bij voorkeur kiezen initiatieven die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Wat dat aangaat is deze kinderboerderij natuurlijk een schot in de roos. Het is heel belangrijk dat kinderen leren om op een liefdevolle manier met dieren om te gaan, van konijnen tot ezels en schapen. We zijn ervan overtuigd dat onze bijdrage een uitstekende bestemming krijgt!’

Stad & Natuur en de Kinderboerderij willen de Lions bedanken voor hun donatie, en ook alle mensen die via de QR-code geld hebben overgemaakt, of hun statiegeldbonnetjes nog gaan inleveren bij Plus van Ommen. Uiteraard kan ook de komende tijd nog via de QR-codes gedoneerd worden voor de ren, deze zijn nog op www.stadennatuur.nl te vinden onder de locatie Den Uylpark.