ALMERE - Eind juni heeft artist in residence Lieke Benders van Hoge Fronten onderzoek gedaan in Atelier StrandLAB voor het theatrale project STIL.het strand. Drie dagen vol mooie gesprekken met DUIN-bewoners. Met al deze verhalen is Lieke nu hard aan de slag en haar ideeën krijgen verder vorm. Beeld je eens in: een verhalende strandwandeling, met geluiden van het strand op een zomerse dag. Gesprekken van mensen uit DUIN over hun keuzes, hun leven vroeger en nu, over de buurtapp, over wat ze mooi vinden en waar ze zich aan storen. Wat ze graag zien in de toekomst. Dit alles vertaald door Lieke en Hoge Fronten in een theatrale vorm, die het eerste weekend van oktober wordt uitgevoerd. Lees hier het verslag van de artist in residence van juni.

DUIN-bewoners meld je aan
Wil je ook een bijdrage leveren aan haar project, dan kan dat nog. In augustus en september is Lieke weer een paar dagen in Almere en gaat ze graag met DUIN-bewoners in gesprek. Verder is zij nog op zoek naar verhalen vanuit een diverse culturele achtergrond. Stuur Lieke een mailtje als je wilt meewerken: lieke@hogefronten.nl.

STIL.het strand een korte impressie van het idee
Op het Almeerderstrand staat plots een zuil met bovenin het opschift STIL. in neon. Dit is de verzamelplek en het begin van de theatrale route. Vanuit hier word je meegenomen naar een verborgen strandtent met een bijzonder verhaal, naar bedjes op het strand waar DUIN’ers via de koptelefoon vertellen over de beruchte buurtapp, het wonen in de duinen en het nieuwe begin dat ze allemaal hebben gemaakt. De route eindigt op een heus buurtfeest dat bij elke route op 2, 3 en 4 oktober in het teken staat van een andere bewoner of bewoners.

STIL
Lieke Benders werkt sinds maart als artist in residence bij StrandLAB aan haar onderzoek STIL. StrandLAB Almere biedt een perfecte plek om haar onderzoeksproject te verdiepen en een dialoog aan te gaan met de plek en haar bewoners. Het onderzoek naar stilte is onderdeel van het vier jaar durende onderzoeksproject STIL, dat Hoge Fronten in 2017 is gestart. Met STIL creëert Lieke samen met anderen een groeiende reeks performances, installaties en happenings rond de thema’s stilte en stilstand.

Meer informatie over Hoge Fronten op www.hogefronten.nl.