ALMERE - Temperaturen dalen, de dagen worden korter en de maan schijnt al vroeg door bomen. In deze periode brengt Buitencentrum Oostvaardersplassen met veel plezier licht in de duisternis. Sfeerverlichting is nu eenmaal iets wat thuishoort in de maand december!

Dit jaar is het alweer de zesde editie van “Lelystad geeft licht” en als onderdeel daarvan heeft Staatsbosbeheer ook dit jaar weer een lichtjeswandeling uitgezet door het Oostvaardersveld. Op vrijdag 21 december kun je dus weer genieten van de magische sfeer van deze verlichte wandeling. Ga op in één van de verhalen die de verhalenverteller bij de openhaard vertelt, win een pot vol kerstlekkers, rooster marshmallows boven het kampvuur en los tijdens de wandeling een rebus op! Volg het pad met lichtjes, geniet van de mysterieuze geluiden van de nacht en verheug je op een kop warme thee of koffie na afloop. Geniet samen na bij het vuur of gezellig binnen in het Buitencentrum.

Speciaal voor kinderen kan er voorafgaand aan de wandeling een lampion geknutseld worden. Met al die twinkelende lampionnen wordt het pad extra mooi verlicht. Dus muts op, handschoenen aan en genieten van deze magische gezinswandeling bij de Oostvaardersplassen. Het wordt een avond om niet snel te vergeten!

Vanaf 17.00 uur kunt u starten met de wandeling vanaf het Buitencentrum Oostvaardersplassen aan de Kitsweg 1 Lelystad (aan de Knardijk). De laatste start is om 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,00 incl. koffie/thee/limonade en lampionstokje voor de kinderen Leeftijd: vanaf 4 jaar Kleed je warm aan met onopvallende, winddichte kleding en trek stevige schoenen. Aangezien het donker is en de wandeling is uitgezet over onder andere onverharde paden, is deze wandeling niet geschikt voor mindervaliden. Voor meer informatie: oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl