ALMERE - De jaarlijkse lentefeesten bij Stad & Natuur komen er weer aan. De eerste is op zondag 12 mei bij Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad. Van 12.00-16.00 uur zijn bezoekers welkom voor de demonstraties schapen scheren, brandnetelthee maken, creatieve workshops, poppenkast, schminken, ponyritjes en natuurlijk dieren knuffelen!

Onze schaapsscheerder Marjon komt weer naar de Kinderboerderij om de schapen te scheren. Terwijl zij scheert vertelt ze over de schapen, het scheren en de wol. Dit is welk jaar weer een belevenis! Natuurlijk is er ook genoeg te doen voor jong en oud! Laat je bijvoorbeeld schminken of verzamel brandnetels om er thee van te zetten. Wist je dat je van brandnetels ook touw kan maken? Erik Fakkeldij laat je graag zien hoe het moet.

Ook is KLEURinCULTUUR aanwezig met twee creatieve workshops. In de lente beginnen de bijen te vliegen, dus met Elly ga je bijtjes knutselen. Ook Anke is van de partij. Zij geeft een workshop lente-collage maken van gerecyclede materialen. Dit jaar is er ook een poppenkast op de kinderboerderij. Om 12.15, 13.15, 14.15 en 15.15 uur treden Jan Klaassen en Katrijn op het toneel en maken zij een mooi avontuur mee. Dit jaar zijn er ponyritjes voor de kinderen, een mooie ervaring om eens op een pony te kunnen rijden! En natuurlijk kan je de hele middag gezellig knuffelen met alle dieren, bijvoorbeeld onze schattige dwerggeiten lammeren. Kom langs!

Naast Stad & Natuur zijn ook IVN Almere van de Stadsakker aanwezig en de Almeerse Wolunie. Zij doen dit jaar een gezamenlijk project, de blauwe maandag. Tijdens het lentefeest kunnen bezoekers een handje helpen bij dit project.

Toegang tot de kinderboerderij is gratis. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. U kunt betalen met strippen van Stad & Natuur, te koop bij onze kassa.
Meer informatie over het lentefeest staat op www.stadennatuur.nl.