ALMERE - Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten viert dat het weer lente is. Het wordt te warm voor de dikke winterjassen van de schapen, daarom worden ze geschoren. Tijdens het Lentefeest van zondag 26 mei kan iedereen meemaken hoe dat gaat tussen 12.00 en 16.00 uur. Naast de demonstraties schapen scheren zijn er nog meer activiteiten: een heus kinderplein met verschillende activiteiten, poppenkast, ponyritjes met Sophie Bella en dieren knuffelen! En natuurlijk zijn de pasgeboren biggen te bewonderen!

Onze schaapsscheerder Marjon komt weer naar de Kinderboerderij om de schapen te scheren. Terwijl zij scheert vertelt ze over de schapen, het scheren en de wol. Dit is elk jaar weer een belevenis! Natuurlijk is er ook genoeg te doen voor jong en oud! Het hardste zullen jullie lachen bij de poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn. Om 12.15, 13.15, 14.15 en 15.15 uur treden zij op het toneel en maken zij een mooi avontuur mee.

Ook is KLEURinCULTUUR aanwezig met twee creatieve workshops, waaronder een klein dierenpotje maken van klei waar je zelf een plantje in kunt zetten. Daarnaast zijn er nog veel meer creatieve en leuke kinderactiviteiten op het kinderplein. Sophie Bella komt met 2 pony’s, waar je een ritje op kunt maken. En natuurlijk kan je de hele middag gezellig knuffelen met alle dieren. Kom langs! Tijdens het lentefeest zijn er ook nog leuke marktkramen van onder andere de Almeerse Wolunie en de Imkervereniging.

Toegang tot de kinderboerderij is gratis. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Je kunt betalen met strippen van Stad & Natuur, te koop bij onze kassa.
Meer informatie over het lentefeest staat op www.stadennatuur.nl.