ALMERE - Wonen in Almere, voor iedereen die hier woont is dat heel gewoon. Maar wonen in Almere is soms net even anders is dan op andere plekken in Nederland, met nieuwe huizen op nieuw land. Reden voor Stad & Natuur om hier een lesactiviteit voor te ontwikkelen. De les ‘Mijn huis in Almere, alles over een duurzaam leven’ is deze week van start gegaan met groep 8 van basisschool de Dukdalf. Speciaal voor deze eerste les kwam wethouder Roelie Bosch van onder andere Onderwijs langs. Ook is deze week de 20.000e leerling ingeschreven bij Stad & Natuur voor het schooljaar 2019-2020.

De wethouder had een gesprekje met de leerlingen uit groep 8 over wat zij wilden weten over wonen in Almere en ging vervolgens een aantal opdrachten uit de les met ze doen. Zoals een race-wedstrijd met 2 speelgoedauto’s, de één op zonne-energie en de andere op batterijen. Vervolgens gingen de kinderen met een hometrainer energie opwekken en berekenen hoeveel fietsen er nodig zouden zijn om een koelkast een uur te laten werken. Tijdens deze les laat Stad & Natuur i.s.m. de gemeente Almere en andere partners zien wat er zo uniek is op het gebied van duurzaamheid aan onze stad en huis!

Deze en andere lessen worden door Almeerse basisscholen geboekt bij Stad & Natuur. Dit jaar loopt het storm met het onderwijsprogramma, deze week is zelfs de 20.000e leerling ingeschreven. Vorig schooljaar werd dat aantal pas vlak voor de zomervakantie bereikt. Willemijn Huizenga, educatief medewerker van Stad & Natuur legt uit waardoor dat komt: ‘We hebben dit jaar ons educatieve aanbod voor de Almeerse basisscholen grondig vernieuwd, met onder andere boerderijeducatie en het thema duurzaamheid en upcyclen. Ook zijn er dit jaar veel scholen die niet voor 1 groep boeken, maar tegelijkertijd voor de hele school. Uiteraard zijn wij daar heel blij mee. We verwachten de komende tijd ook nog inschrijvingen van enkele scholen, dus het aantal zal zeker nog stijgen.’