ALMERE - Eind mei start kunstcollectief Tussenland met een residentie bij Atelier StrandLAB. Tussen 31 mei en 3 juni werken theatermaker Sijas de Groot en zijn team in het atelier aan hun onderzoek. Op 4 en 5 juni treden ze op het Almeerderstrand op met try-outs tijdens WaterWalks IJmeer.

Deze residentie vloeit voort uit een samenwerking tussen StrandLAB Almere en het locatietheaterfestival Oerol, die dit jaar gestart zijn met een gezamenlijk residentieprogramma. Makers krijgen daarin tijdens een korte residentie de kans om een theaterstuk, performance of kunstwerk te ontwikkelen in Atelier StrandLAB. Het tussentijdse resultaat kunnen ze daar presenteren aan het publiek, als voorproefje op Oerol dat dit jaar door corona verzet is naar 2022.

Kaap

Deze residentie is onderzoek voor de voorstelling Kaap, die zich afspeelt in Leeuwarden, Almere en op Terschelling. Samen met schrijver Hans Christiaan Klassema, muzikant Koen Kaptijn en eindregisseur Michael Bloos brengt theatermaker Sijas de Groot landschap, muziek en taal samen. Centraal staat de zoektocht naar het familiebedrijf Firma H. de Groot & ZN te Harlingen, waar Sijas’ grootvader voor werkte. En specifiek de rol van de kenmerkende kapen (kijktorens) die het bedrijf heeft gebouwd in het waddengebied.

Nieuwsgierig?
Wil je voorproeven? Dat kan op 4 juni en 5 juni op drie verschillende tijden. We nodigen vanwege corona een klein publiek uit en werken met tijdslots. We houden ons aan de dan geldende maatregelen. Meer informatie over aanmelden en het programma vind je op www.strandlab-almere.nl.

Over Tussenland
Tussenland is een collectief van theatermaker Sijas de Groot en creatief producent Juul Huitema. Zij laten mensen met ervaringen op een nieuwe manier naar de publieke ruimte kijken. Zij geloven dat dit tot waardevolle inzichten leidt en inspireert tot andere vormen van (samen)leven. De ervaringen bestaan onder meer uit theater, performance art en beeldende kunst.