ALMERE - De Landelijke Veiligheidsdag in Almere op zaterdag 10 oktober gaat niet door. De huidige situatie geeft hiertoe aanleiding. Evenementen zijn tot 1 september niet toegestaan, verlenging wordt niet uitgesloten en voor grote landelijke evenementen geldt dat ze pas mogen worden gehouden als er een vaccin is tegen corona. Bovendien is de Landelijke Veiligheidsdag juist een evenement waarbij ontmoeting met hulpverleners één van de doelen is. Dat kan niet worden gerealiseerd binnen de anderhalve-metermaatschappij. Het evenement trekt jaarlijks circa 50.000 bezoekers.

De nieuwe datum wordt zaterdag 16 oktober 2021. De Landelijke Veiligheidsdag is dan de publieksafsluiting van de Week van de Veiligheid, een week waarin alle gemeenten aandacht vragen voor veiligheid.

Op de Landelijke Veiligheidsdag presenteren hulpdiensten zich aan het publiek. Op die manier wordt het werk van de hulpverleners toegelicht en zijn er activiteiten voor kinderen. Doel is om de hulpverlening in het zonnetje te zetten, is er gelegenheid tot het stellen van vragen en zijn er ’meet en greets’, waarbij bezoekers en hulpverleners met elkaar in gesprek kunnen. Middels verschillende demonstraties worden samenwerkingen uitgelegd en kan informatie worden gekregen over het verbeteren van veiligheid in en om het huis. Hulpdiensten nemen voer- en vaartuigen mee om te laten hoe ze hun dagelijkse werk uitvoeren.