ALMERE - De herfstvakantie staat voor de deur en met het programma van Stad & Natuur hoef je je geen moment te vervelen! Weer of geen weer: jas en schoenen aan en op naar één van de locaties van Stad & Natuur. Want er is elke dag wat te doen in het Almeerse groen. Waar zien we jou?

Zaterdag 16 oktober bak je een heerlijk walnotenbroodje in het Vroege Vogelbos in het kader van de Dutch Foodweek. De dag erna kun je bij het Klokhuis terecht om lampionnen te knutselen.

Dinsdag 19 oktober kunnen kinderen tussen 2-8 jaar zich vermaken met kindertheater Tok Tuk Tuk. Daar wil je als de kippen bij zijn! Een eigenwijze kip en een trotse haan zingen vrolijke liedjes, doen gekke kunsten en houden een heuse loterEI! Op kinderboerderij den Uylpark kun je op woensdag terecht voor het rondneuzen in het rariteiten kabinet en bosbeesten timmeren. Wat denk je van een eekhoorn op wielen of een spijkerbillendraak?

Donderdag kun je met het hele gezin naar de Kemphaan om een modderschilderij te maken. Je maakt je kunstwerk af met een prachtige herfstbladeren, grassprieten of andere natuurschatten. Lig je liever met je neus op de grond? Dan moet je vrijdag bij CSI Almere zijn in het Vroege Vogelbos. Natuurdetective Jac. P. Struiner laat je zien hoe je dierenmisdaad oplost. We sluiten de herfstvakantie af met een workshop stopmotion filmpje maken in het Klokhuis op zondag 24 oktober.

Wil je nog even lekker wandelen? Bekijk dan één van onze speurtochten, zoals de vernieuwde Varken Vinny Verkent speurtochten bij de kinderboerderijen of de herfstspeurtocht op de Kemphaan. Check alle informatie over de workshops en speurtochten op www.stadennatuur.nl.