ALMERE - Almere is vanaf vandaag een bijzonder kunstwerk rijker: Street Art Frankey voorzag de saaie liftschacht aan de Esplanade namelijk van een volledige facelift, met als eindresultaat een boeitoren, met daarop een eigenwijze papegaaiduiker. Het is het eerste kunstwerk van de populaire Amsterdamse street artist in de openbare ruimte van Almere.


"Almere, een hele stad onder zeeniveau. En wel zo'n 2 tot 5 meter. Als kleine jongen las ik dat het IJsselmeer 'gewoon' voor een deel werd ingepolderd. Hoe bijzonder is dat! Nieuw land creëren op de zeebodem. Om af en toe stil te staan bij dit boeiende verhaal heb ik dit baken gemaakt. De papegaaiduiker, in het verleden meermaals gespot in het IJsselmeer, staat voor alle Almeerders die van deze stad hun kleurrijke thuishaven hebben gemaakt." - Street Art Frankey

De feestelijke onthulling van het kunstwerk vond plaats in Kunstlinie, in aanwezigheid van Street Art Frankey zelf. Om de kunstenaar zich extra thuis te laten voelen droegen aanwezigen een felrode gebreide muts: inmiddels het handelsmerk van de kunstenaar.

Het kunstwerk én de gepimpte liftschacht zijn vanaf nu voor iedereen te bekijken aan de rechterkant van het pand van Kunstlinie, direct gelegen aan de Esplanade.