ALMERE - Kunstlinie steunt met trots Orange the World in de wereldwijde campagne tegen vrouwelijk geweld te versterken. Als officiële gast locatie van Orange the World trappen we de campagne op 25 november af op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.


Ons programma

Zaterdag 25 november – officiële launch Orange the World – oranje bal- en mozaïekbank.

Zondag 26 november – opening fototentoonstelling van Mona Alikhah.

ORANGE THE WORLD MOZAÏEK BANK

De Soroptimist Club Almere werkt jaarlijks aan de campagne Orange The World, stop geweld tegen vrouwen. Geweld tegen vrouwen vindt overal plaats. Er is geen land waar dit probleem niet speelt, en zo ook in Nederland. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt te maken met geweld in haar leven, door alle lagen van de bevolking heen en in alle gemeenten en provincies, waar dan ook in het land. Het thema in 2023 is "Veilig, overal en altijd", om meer bewustwording te creëren over het feit dat geweld tegen vrouwen overal plaats kan vinden.

Om meer aandacht te creëren voor dit onderwerp heeft de Soroptimist Club Almere het maken en plaatsen van deze bank in Almere op zich genomen. Het creëren van de bank is te volgen, je kan een bezoek brengen aan Kunstlinie waar in de You Are Here ruimte gewerkt wordt aan de bank.

Wil je meedoen? Kom op 25 november in de Kunstlinie voor een spektakelevenement. We lopen met een grote oranje bal door de stad. Sluit je aan bij de lancering en praat mee. Onze bank staat tot 8 maart 2023 in de You Are Here ruimte in Kunstlinie.


VEILIG, OVERAL EN ALTIJD tentoonstelling van Mona Alikhah

In de actieperiode worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo is in Kunstlinie van 25 november tot en met 10 december 2023 een expositie met foto's van de Almeerse fotograaf Mona Alikhah. Deze expositie "Veilig, overal en altijd" wordt op 26 november 2023 feestelijk geopend.


Lees alle informatie op de website van Kunstlinie!