ALMERE - Een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen gaat op donderdag 25 november van start. Kunstlinie is één van de markante gebouwen in Almere die meedoet aan Orange the World. Het pand staat tot vrijdag 10 december een aantal avonden vanaf 18.00 uur vol in het oranje licht.

Orange the World is een wereldwijde campagne die aandacht vraagt om het geweld tegen vrouwen te stoppen. Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met huiselijk geweld, dus hoe meer aandacht ervoor is, hoe beter. Op 25 november a.s. – Internationale dag tegen Geweld tegen Vrouwen – vindt de aftrap plaats van deze campagne, die in het leven is geroepen door de Verenigde Naties. Zestien dagen lang, tot en met 10 december – Internationale dag van de Rechten van de Mens – zullen over de hele wereld markante gebouwen in het oranje licht worden gezet, hangen er speciale vlaggen uit en wordt er extra aandacht gevraagd, onder andere door gemeenteraden, om het geweld tegen vrouwen te stoppen.

In het licht
Kunstlinie onderstreept haar steun in de strijd tegen geweld tegen vrouwen door mee te doen aan Orange the World en het gebouw aan het Weerwater in het oranje licht te zetten. In de programmering brengen we ook een ode aan alle sterke vrouwen. Zo’n vrouw is cabaretière en zangeres Karin Bloemen. Haar autobiografie Mijn ware verhaal is de basis voor een aangrijpende monoloog over misbruik. De voorstelling In het licht wordt gespeeld door Lisse Knaapen. Ellen ten Damme schreef de liedteksten en de muziek. In het licht is op vrijdag 20 mei te zien in Kunstlinie.

Almere oranje
Kunstlinie is niet het enige gebouw in Almere oranje kleurt, onder andere het Gemeentehuis, het Flevoziekenhuis en De Nieuwe Bibliotheek doen ook mee aan Orange the World. Ambassadeurs zijn oud-burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma en wethouder Sociaal domein, Diversiteit en Inclusie Froukje de Jonge. Op de Esplanade, waar Kunstlinie aan ligt, zijn grote borden te zien met verschillende verhalen van vrouwen als een pop-uptentoonstelling. Raamstickers zijn verdeeld over de stad en de horeca gebruikt speciale Orange-the-Worldbierviltjes.

Meer informatie
Meer informatie over Orange the World is te vinden op orangetheworld.nl. Informatie over de voorstelling In het licht is te vinden op kunstlinie.nl/programma.