ALMERE - Door de maatregelen rondom het coronavirus en de gewijzigde schooltijden konden leerlingen in Kunstlinie Almere Flevoland niet terecht voor educatieve workshops op het gebied van kunst, theater en architectuur. Nu de scholen weer open zijn, is er een goed alternatief: docenten ontvangen tot aan de schoolvakantie gratis online educatieve lesprogramma’s.

Kunstlinie Almere Flevoland heeft drie lesprogramma’s ontwikkeld: theater, beeldende kunst en architectuur, met als thema de nieuwe anderhalve-meter-samenleving. Educator Shanna Goedhart: “Wekenlang hebben kinderen vanwege het coronavirus thuis gezeten en hun schoolvrienden moeten missen. Daarnaast zijn er heel wat dingen veranderd in de sociale omgang. Met het lesprogramma stimuleren we basisschoolleerlingen om in gesprek te gaan en om creatieve oplossingen te bedenken in de omgang met de nieuwe anderhalve-meter-samenleving.” De lessen worden kant-en-klaar aangeleverd, waardoor er weinig voorbereidingstijd nodig is. Rekening houdend met het verminderde aantal lesuren duren de programma’s niet langer dan 60 minuten. Zo kan iedere docent kunsteducatie aan het eigen lesprogramma toevoegen.

De lessen worden gratis aangeboden op www.kaf.nl/educatie. Op deze pagina staat ook een link naar de inschrijving voor de educatie nieuwsbrief.