ALMERE - Na ruim 18 jaar heeft Sola Fabriekswinkel besloten om verder te gaan onder een nieuwe naam: KookComfort. De bedrijfsnaam Sola Fabriekswinkel was al langere tijd niet meer dekkend voor het brede productassortiment van de kookwinkel. De wens om een naamswijziging door te voeren bestond daardoor al langer, maar deze is nu ook daadwerkelijk doorgevoerd!

“Consumenten associëren het merk Sola alleen met bestek, terwijl ons assortiment inmiddels bestaat uit veel meer mooie producten. De naam Sola Fabriekswinkel was daardoor niet meer dekkend genoeg en daarom was een naamswijziging voor ons een logische volgende stap”, aldus Thom Meijer - oprichter van Sola Fabriekswinkel.

KookComfort: dezelfde kwaliteit en service, maar met een nieuwe naam
De naam Sola Fabriekswinkel is al jaren een begrip in Nederland, maar met de naamswijziging is daar nu op een positieve manier verandering in gekomen. KookComfort waarborgt nog altijd dezelfde hoge kwaliteit en service als Sola Fabriekswinkel, maar alleen met een veel uitgebreider assortiment en een nieuwe naam. KookComfort staat namelijk voor een collectie van mooie merken, met kwalitatief goede producten voor scherpe prijzen.

De winkel in Almere blijft gevestigd op dezelfde locatie, Korte Promenade 24 te Almere. Daarnaast heeft KookComfort ook een eigen webshop www.kookcomfort.nl, een showroom (met hoofdkantoor en magazijn) in Hengelo en nog vier andere fysieke winkels in Veenendaal, Delft, Uden en Doetinchem.

De historie van Sola Fabriekswinkel
De formule Sola Fabriekswinkel is in 2001 begonnen in Oldenzaal. Het Twentse initiatief is indertijd voortgekomen vanuit een sterke vraag naar Sola producten, als gevolg van een afgenomen verkrijgbaarheid van het merk in fysieke winkels. “Steeds meer kookwinkels sloten hun deuren, en daardoor werd het voor de Nederlandse consument steeds moeilijker om producten van Sola aan te schaffen. Met name bij de oudere doelgroep was er nog een grote vraag naar besteksets van Sola, en om deze reden heb ik in 2002 het initiatief genomen om een fabriekswinkel van Sola op te richten”, aldus Thom Meijer.