FLEVOLAND - Op woensdag 15 november 2017 bracht Koning Willem-Alexander een bezoek aan het stadhuis van Lelystad. De Koning bracht een bezoek aan Lelystad ter ere van de 50e verjaardag van de gemeente. Zowel de gemeente Lelystad als de Koning zijn dit jaar 50 geworden. Er wachtte hem een groots onthaal in Lelystad. Hij werd namelijk verwelkomd door kinderen van alle basisscholen in de gemeente.

Omstreeks 16.30 uur arriveerde de Koning bij het stadhuis. Burgemeester Ina Adema ontving de Koning, samen met loco-commissaris van de KoningJaap Lodders. De Koning nam uitgebreid de tijd om handen te schudden. Daarna werd, namens elke bassischool, door kinderen een versierde vlag aangeboden aan de Koning. Via een erehaag van kinderen liep de Koning vervolgens het stadhuis binnen.

Burgemeester Adema vertelde de Koning over de geschiedenis van Lelystad en hoe de stad zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Daarnaast sprak de Koning met pioniers uit de gemeente, waaronder het 1e echtbaar dat in 1968 trouwde in Lelystad en de eerste baby die in 1967 in Lelystad werd geboren. Het bezoek werd afgesloten met de onthulling van een kunstwerk.