ALMERE - Ben jij een nieuwsgierige, betrokken waterliefhebber die het leuk vindt om experimenten uit te voeren? Kom dan tijdens de vakantie op de dinsdagmiddagen vanaf 16 juli tot en met 20 augustus tussen 13.30 – 16.00 uur naar StrandLAB op het Almeerderstrand. Daar voeren we elke week in het kader van het project Almere meet water experimenten uit op het gebied van waterkwaliteit en waterbeleving. Almere meet water organiseert deze zomeractiviteit in samenwerking met Stad & Natuur en StrandLAB Almere.

Inwoners van Almere kunnen met Almere meet water meedoen aan onderzoek naar het water in de stad. Wat zijn de beste locaties om te zwemmen, te varen of lekker in het gras langs het water te liggen? Welke stoffen, bacteriën en organismen komen er in het water voor en nog veel meer. Tijdens de vakantie kun je samen met je ouders/verzorgers of begeleiders de experimenten zelf uitvoeren op het Almeerderstrand.

Watertransformator
Ook staat de watertransformator deze dinsdagmiddagen op het strand. Daar kun je op een bijzondere manier water ervaren. Pomp eerst water in de reservoirs, draai daarna de verschillende kraantjes open en doe de testjes. Hoe ziet het water eruit? Hoe smaakt het? En welke temperatuur denk jij dat het water is?

Tijdens de dinsdagmiddagen in de zomervakantie is er op het Almeerderstrand nog meer te doen! Ontdek de zin van je zintuigen met de Almeerse stichting CitySenses of ga creatief aan de slag bij de kunstenaars van KLEURinCULTUUR.

Gegevens
Datum: 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20 augustus.
Tijd: 13:30 - 16:00 uur.
Locatie: Almeerderstrand bij strandrestaurant Poortdok, IJmeerdijk 1 1309 BA Almere.