ALMERE - Tijdens de World Cleanup Day laat de wereld zien dat zij opstaat tegen zwerfafval! Na het succes van de World Cleanup Day in Almere vorig jaar hebben we besloten dat een dag niet genoeg is, dus organiseert Almere rond de World Cleanup Day een heuse ‘Week van #AlmereSchoon’. Daarom hebben Stad & Natuur, Gemeente Almere afdeling stadsreiniging en Run2Day Almere de handen ineengeslagen en organiseren zij van 14 t/m 19 september de week van #AlmereSchoon met op 19 september afsluitend de World Cleanup Day.

De World Cleanup Day is een wereldwijd initiatief waarin 157 landen, meer dan 18 miljoen vrijwilligers op één dag de aarde schoonmaken. In Almere wordt het opruimen onder andere gecombineerd met joggen, genaamd ploggen. De Week van #AlmereSchoon is een lokaal initiatief waarbij scholen, buurtbewoners en bedrijven bewust worden gemaakt over hun omgeving en het afval dat zij produceren en worden opgeroepen om zich in te zetten voor een schonere wereld zonder zwerfafval.

14-18 september komen scholen in actie
Ook scholen komen in actie tijdens deze bijzondere week. “Zo’n 500 leerlingen gaan de straat op om te ploggen. Er hebben zich een aantal scholen aangemeld om mee te doen met het ploggen, waaronder Sterrenschool de Ruimte, De Klimop, IKC de Regenboog en Letterland.” Zo vertelt Willemijn Huizenga, educatiemedewerker bij Stad & Natuur. Hierbij worden onder andere de snoeproutes aangedaan. Run2Day sponsort een appel voor al deze leerlingen “We zijn ontzettend trots dat er zoveel leerlingen in Almere mee doen aan het opruimen van zwerfafval. Daarom sponsoren we alle leerlingen graag een appel van Fruithal Smits” aldus Karin Bijleveld van Run2Day.

19 september: World Cleanup Day
Op 19 september wordt er in heel Almere geplogd! Sportverenigingen, bewoners, gezinnen met kinderen, hardloopclubs, verschillende vrijwilligersgroepen en buurtverenigingen doen mee.
Handschoenen, prikkers en zakken worden voor de World Cleanup Day in Almere ter beschikking gesteld door de gemeente Almere.