ALMERE - Op 24 en 25 februari vinden voor de 47e keer de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Samen met de Stichting Sterrenwacht Almere organiseert Stad & Natuur op vrijdag 24 februari de Sterrenkijkdag op Stadslandgoed de Kemphaan. Op zaterdag 25 februari, Organiseren Stichting Sterrenwacht Almere, Stad & Natuur en Staatsbosbeheer, de sterrenkijkdag bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. De avonden staan in het teken van telescopen, lezingen en gezamenlijk genieten van de planeten en sterren. Vroeg in de avond is er waarschijnlijk zicht op Venus en Jupiter, Mars kun je de hele avond zien en ook het wintersterrenbeeld Orion is met het blote oog goed te bewonderen.

Tijdens de sterrenkijkdagen kun je, bij helder weer, door de telescopen kijken en kraters op de maan en poolkappen op Mars spotten. Ook bij slecht weer kun je de telescoop ontdekken en bijvoorbeeld filmpjes bestuderen die zijn gemaakt door een telescoop. Wil je nog meer over het heelal leren? Woon dan een lezing bij, en ga mee op reis naar de “rode planeet” en kom alles over de planeet Mars te weten.

Op zaterdag 24 februari kun je verder een creatieve workshop doen bij het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat. Elk halfuur start de workshop waarin je je eigen planeet, inclusief kraters gaat maken. De workshop is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en kan voor twee euro per kind online gereserveerd worden.
Zondag 25 februari kun je naar de sterrenkijkavond bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders komen. Ook daar vind je de lezing over Mars en kun je door de telescopen komen kijken. Of ga met een gids van Stichting Sterrenwacht Almere mee op een nachtelijke wandeling. Beleef de mystieke sfeer en ontdek welke zintuigen het overnemen als je weinig kunt zien. Ondertussen leer je ook van alles over wat er te zien is aan de sterrenhemel.

Voor de lezingen, workshops en wandelingen kun je van te voren een plekje reserveren via www.stadennatuur.nl.