ALMERE - De zomervakantie is het uitgelezen moment om eens op bezoek te gaan bij een kinderboerderij van Stad & Natuur. Je vindt kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad en kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten. In de zomer genieten de dieren ontzettend van het buiten zijn. De schapen grazen lekker op de weides en de varkens genieten zo nu en dan van een welverdiend modderbad!

Kinderboerderij den Uylpark
Bij kinderboerderij den Uylpark in Stedenwijk vind je in totaal wel meer dan 100 dieren! Van de kleine knaagdieren zoals konijnen en cavia’s tot grotere geiten en schapen. Alle dieren vinden het heerlijk om geaaid te worden! “Speciale bewoners van onze kinderboerderij zijn toch wel de drie kunekune varkens en de twee pony’s Bella en Pluk. Hier komen bezoekers speciaal voor naar onze kinderboerderij.” zo vertelt beheerder Mariska Oostland. Kinderboerderij den Uylpark is van di-vrij geopend van 10.00-16.30 uur en op zaterdag van 14.00-16.00 uur.

Kinderboerderij de Beestenbende
In Almere Buiten in de Bouwmeesterbuurt is kinderboerderij de Beestenbende te vinden. Al bijna 30 jaar een begrip in Almere! Ook hier vind je veel verschillende dieren waaronder parelhoenders, kippen, schapen, geiten en nog veel meer! Ook hier genieten de kunekune varkens regelmatig van een heerlijk bad. Yves Lodewijks van de Beestenbende vertelt: “Bijzonder op onze boerderij is toch wel ezel Noortje! Ze graast gezellig met pony Kobus in de wei en daar geniet ze enorm van. Af en toe laat ze ook wel even van zich horen door te balken.” Kinderboerderij de Beestenbende is geopend van di-vrij van 10.00-16.30 uur en op zondag van 14.00-16.00 uur.

Vrijwilligerswerk
Vind je het ook leuk om je actief in te zetten op de kinderboerderij door vrijwilligerswerk te doen? Denk bijvoorbeeld aan het voeren van de dieren, het onderhouden van het terrein of het begeleiden van activiteiten? Laat het ons dan weten via info@stadennatuur.nl, we kijken graag met jou naar passende werkzaamheden!

Vanwege het coronavirus worden er voorlopig geen extra workshops/activiteiten georganiseerd op de kinderboerderijen. We houden per kinderboerderij een maximum aantal bezoekers aan en we vragen alle bezoekers zich te houden aan de coronarichtlijnen. En wist je dat je ook op beide kinderboerderijen speurtocht Varken Vinny Verkent kunt doen? Koop de speurtocht online via onze winkel op www.stadennatuur.nl. Deze kun je op eigen gelegenheid lopen tijdens de openingstijden van de kinderboerderij.