ALMERE - Met de zomerse temperaturen van de afgelopen week zou je niet zeggen dat de herfstvakantie alweer voor de deur staat. Maar bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan wordt het sowieso een kletsnatte herfstvakantie, of de zon nou wel of niet schijnt. Alle activiteiten staan namelijk in het teken van water! KletsnatNiet zomaar een tentoonstelling: duik in de onderwaterwereld van tovenaar.

Kletsnat.
Hij woont diep in het meer en is bevriend met de onderwaterdieren. Met zijn toverstaf ontdek je alles over de magische wereld van deze zoetwaterbewoners. Daarna kun je nog lekker een frisse herfstneus halen met de speurtocht langs alle waterwetenswaardigheden op de Kemphaan. Dagelijks te bezoeken van maandag tot en met vrijdag. Elke middag van 13-16 uur is de Watertransformator op de Kemphaan aanwezig. In dit mobiele laboratorium test je de waterkwaliteit van de Kemphaan. Dit doe je door te kijken naar het water, te testen en te proeven! Gratis deelname aan deze activiteiten.

Watermonstertjes
Ga met onze stoere survival-expert Erik Fakkeldij op waterbeestjessafari op donderdag 25 oktober. Hij weet alles over de griezelige dieren die in en om het water wonen. Je gaat met loepjes, bakjes en schepnetjes op pad, speurend naar dieren en sporen van dieren aan de oever en bij het water. Reserveer via de website van stad & Natuur.

Cool college
Speciaal voor de Week van het Water komt het Waterschap Zuiderzeeland een college geven voor kinderen van 10 jaar en ouder. Heb jij altijd al willen weten hoe een dijk wordt onderhouden, hoe slootwater weer schoon wordt en wat er eigenlijk door het riool gespoeld mag worden? Schrijf je dan in voor dinsdag 23 oktober of donderdag 25 oktober.

Kletsnatte Jan Klaassen
Op donderdag 25 oktober komt Jan Klaassen met zijn poppenkast naar de Kemphaan. Hij beleeft een kletsnat avontuur met zijn Katrijn.

Nachtelijke watersprookjes
De spannendste nacht van het jaar komt eraan: duik in het donkere diepe van de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober. De route door het bos van de Kemphaan brengt je langs het spannende sprookjesleven onder water, van enorme vissen tot Nemo en een echte waterprinses. Maarrr...er gebeurt in de echte onderwaterwereld ook ontzettend veel. Want hoe zit dat ook al weer met de ‘plastic soep’? Kaarten alleen online te koop, dus reserveer snel want op=op!

Voor meer informatie over al deze kletsnatte activiteiten en reserveren, ga naar www.stadennatuur.nl.