ALMERE - De Schoor, Welzijn in Almere, Stichting Stad & Natuur Almere en Groen & Gezond Almere (gemeente Almere) slaan de handen ineen voor een vruchtbaar jaar: gezamenlijk organiseren zij een Kinderstreekmarkt in juni en september!


Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar gaan aan de slag met het van A tot Z organiseren van een Kinderstreekmarkt. Een Kinderstreekmarkt is een kleine markt waar kinderen hun zelf gezaaide en geoogste producten verkopen. De eerste stap is moestuinieren. Op het terrein van Jeugdland Buiten zijn moestuintjes aangelegd. Op deze tuintjes gaan de kinderen elke week aan de slag onder de professionele leiding van meester Onno. “Samen gaan we zaaien, onderhouden, water geven en natuurlijk uiteindelijk oogsten. Ik leer ze de eerste kneepjes van het vak!” vertelt meester Onno van Jeugdland Buiten.

Workshops groen en gezond vaardigheden

Naast het moestuinieren worden er ook workshops gekoppeld aan deze moestuindagen. Joyce Grobben van Stad & Natuur : “Naast de handen in de aarde willen we de kinderen ook graag groene en gezonde vaardigheden meegeven. Zo gaan ze aan de slag met een champignons kweekset en leren ze alvast de fijne kneepjes van het koken.”

Eerste Kinderstreekmarkt op 22 juni

“Na het oogsten gaan de kinderen de producten verwerken zodat ze verkocht kunnen worden op de Kinderstreekmarkt. Natuurlijk bepalen de kinderen zelf de prijs en maken ze er mooie reclameborden voor.” vertelt Britt Gjertsen van De Schoor. Uiteindelijk staan de kinderen samen achter een marktkraam om de zelf gekweekte groenten en fruit te verkopen aan de voorbijgangers. Een prachtige manier om kinderen kennis te laten maken met de oorsprong van voedsel! De Kinderstreekmarkt vindt plaats op 22 juni en 28 september tijdens de woensdagmiddag Kinderactiviteiten van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere.

Ook meedoen?

De activiteiten vinden plaats bij Jeugdland Buiten aan het Maurice Garinpad 11 in Almere Buiten. Wil je meedoen? De activiteiten starten op 3 maart van 15-16 uur en vinden elke week plaats op donderdag. Deelname is gratis. Aanmelden doe je bij Britt Gjertsen bgjertsen@deschoor.nl