ALMERE - Van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni kunnen kinderen bij Optimist on Tour in de Marina Muiderzand gratis kennismaken met verschillende watersporten tijdens het Meevaarweekend. Daarnaast gaan zij als echte professoren aan de slag in het Optimist on Tour Laboratorium. Met kleine eenvoudige proefjes leren kinderen spelenderwijs alle ins en outs over water.


Basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 doen onder schooltijd mee aan Optimist on Tour. Een aantal klassen krijgen van tevoren al een 'spreekbeurt' op school, waarbij een instructeur de kinderen voorbereidt op hun eerste kennismaking met watersport. Ilse Köpping, hoofdinstructeur Optimist on Tour: "Naast het kennismaken met watersporten, staat bij het Watersportverbond ook het educatieve aspect centraal. Bij het Optimist on Tour Laboratorium kunnen kinderen proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is in het water en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is."


In de middag en op zaterdag kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Kinderen krijgen een theorieles op de kant en zitten vervolgens zelf achter het roer van een Optimist en gaan bijvoorbeeld kanovaren. Plezier op het water gegarandeerd!


Meevaarweekend

Optimist on Tour in Almere vindt plaats tijdens het Meevaarweekend. Tijdens dit landelijke initiatief van Welkom op het Water nemen watersporters, watersportondernemers en watersportverenigingen iemand voor de eerste keer mee het water op. Vaar in het weekend van 15 en 16 juni met iemand mee in een motorboot, of leer van iemand zeilen, kanovaren, windsurfen of suppen. Want watersport en genieten op het water is er voor iedereen! Tijdens het Meevaarweekend kunnen geïnteresseerden, jong én oud, bij de locatie Marina Muiderzand naast Optimist on Tour aan nog meer watersportactiviteiten deelnemen. Zo kan je onder andere meevaren in een J/70 of met ligplaatshouders het water op. Check www.meevaarweekend.nl voor meer informatie.


Nieuwsgierig?

Kijk dan op www.optimistontour.nl en meld je rechtstreeks aan om zeker te zijn van een plek. Aanmelden kan ook ter plekke op locatie. We zien je graag bij Optimist on Tour in Almere!