ALMERE - Op dinsdag 2 juni was het zover: Kinderboerderij den Uylpark en Kinderboerderij de Beestenbende van Stad & Natuur konden na de sluiting vanwege het coronavirus de deuren weer openen! De eerste bezoekers stonden al vroeg te trappelen voor de ingang om naar binnen te gaan.

Stad & Natuur is blij te kunnen melden dat de kinderboerderijen weer open zijn. Mariska Oostland, beheerder van Kinderboerderij den Uylpark zei hierover: “We hebben goed nagedacht over de heropening van de kinderboerderijen binnen de huidige richtlijnen van het RIVM. Zo mag er per keer een beperkt aantal bezoekers het terrein op, moeten zij vooraf hun handen desinfecteren, moet er natuurlijk 1,5 meter afstand gehouden worden tot andere bezoekers en de medewerkers en vrijwilligers en geldt er op sommige delen van het erf éénrichtingsverkeer”. Mariska en de vrijwilligers zijn blij dat er weer bezoekers kunnen langs komen. De dieren van de kinderboerderij zijn gewend aan een hoop aandacht en knuffels van de bezoekers, dat hebben de dieren echt gemist!

Momenteel gelden er nog wel aangepaste openingstijden op de kinderboerderijen. “We zorgen dat buiten de openingstijden veel dagelijkse werkzaamheden uitgevoerd worden zoals het voeren en onderhouden van het terrein. Dan kunnen de bezoekers tijdens de openingstijden vrij rondlopen zonder regelmatig een medewerker of vrijwilliger tegen het lijf te lopen” aldus Yves Lodewijks, beheerder van Kinderboerderij de Beestenbende. Ook bij de Beestenbende was het op de eerste dag al gezellig druk en hebben Yves en de vrijwilligers genoten van de gezelligheid op het erf.

Binnenkort wordt er gekeken of de openingstijden van de kinderboerderijen verruimd kunnen worden. Houd voor de actuele openingstijden de website www.stadennatuur.nl in de gaten of volg de kinderboerderijen en Stad & Natuur op Facebook!