ALMERE - Kinderboerderij de Beestenbende en Kinderboerderij Den Uylpark hebben het kwaliteitsbewijs van de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) behaald. Op beide locaties staat kwaliteit van dierenwelzijn, educatie, gastheerschap en samenwerking met buurtbewoners en andere organisaties hoog in het vaandel. Stad & Natuur is daarom trots op deze erkenning.


Stichting Stad & Natuur Almere heeft twee kinderboerderijen in beheer. Kinderboerderij de Beestenbende ligt in de Bouwmeesterbuurt, midden in het Polderpark. Kinderboerderij Den Uylpark grenst aan het Beatrixpark in Almere Stad. Donderdag 18 augustus namen de beheerders van de kinderboerderijen het officiële muurschildje van de brancheorganisatie vSKBN in ontvangst.

De vSKBN staat voor publieksvriendelijke stads- en kinderboerderijen, waar het kennismaken met en leren over natuur en duurzaamheid centraal staat. Aangesloten kinderboerderijen die voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving komen in aanmerking voor het kwaliteitsbewijs. Het kwaliteitsbewijs is drie jaar geldig.