ALMERE- Alle Flevolandse kinderen die in groep 6 zitten krijgen een kinderboek over Flevoland cadeau. Het kinderboek Onder Water is een idee van Theatergezelschap BonteHond, FleCK en Bibliotheeknetwerk Flevoland in het kader van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Het allereerste exemplaar wordt op 19 december in Bibliotheek Lelystad uitgereikt aan gedeputeerde Michiel Rijsberman. Vanaf dan is het boek in alle Flevolandse bibliotheken te vinden, klaar om opgehaald te worden door scholen en hun leerlingen uit groep 6.

Onder Water: het kinderboek
Regisseur Judith Faas, schrijver Sanne Schuhmacher en illustrator Gert-Jan Oosting bedachten voor het kinderboek samen een nieuw verhaal dat geïnspireerd is op de voorstelling Onder Water van Theatergezelschap BonteHond. Het resultaat is een boek over trots zijn op jezelf en waar je vandaan komt, met de leukste Flevoland-feitjes, prachtige illustraties en Onder Water-poëzie.

Onder Water: de voorstelling
De theatervoorstelling Onder Water maakte BonteHond speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar en speelde deze het afgelopen jaar veelvuldig voor Flevolandse scholen en in bibliotheken. Op vertoon van het boek kunnen kinderen gratis naar de extra voorstelling en workshop die op 4 januari 2019 wordt gespeeld bij BonteHond in creatieve broedplaats De Voetnoot. Meer info en aanmelden via kidd@bontehond.net .

100 jaar Zuiderzeewet
In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet van kracht werd. Dat wordt het hele jaar gevierd met verschillende programma’s en activiteiten in heel Flevoland. In een samenwerking tussen FleCK, Bibliotheeknetwerk Flevoland en Theatergezelschap BonteHond is de voorstelling Onder Water bewerkt tot een kinderboek. Het boek wordt tijdens de boekpresentatie in Bibliotheek Lelystad uitgereikt aan de gedeputeerde Rijsberman. Vanaf die middag kunnen alle scholen ook hun exemplaren ophalen in één van de Flevolandse bibliotheken en meegeven aan hun leerlingen. Een bijzonder Flevolands cadeautje om in de kerstvakantie te kunnen lezen.