ALMERE - Wie maakt de mooiste foto van de lente? Jij, je vader of je moeder? Of misschien maken jullie samen wel de perfecte foto? Op donderdag 2 mei gaan jullie de uitdaging aan tijdens de fotografieworkshop voor ouder en kind, die Stad & Natuur organiseert met KidzKlix.

Dat de natuur fotogeniek is, weten veel (amateur)fotografen al. De afgelopen jaren hebben ook veel schoolklassen deze workshop van Stad & Natuur gevolgd. Dat leverde vaak verrassend mooie foto’s op, waar ook de fotografen van KidzKlix van onder de indruk waren. Kinderen weten vaak de mooiste details te vinden wanneer zij plat op hun buik de wereld van een andere kant bekijken, van een zonnestraal op een boomblad of een bij op een paardenbloem. De ouders kunnen natuurlijk niet achterblijven en zoeken de meest unieke plaatjes op. Tijdens deze workshop ontdek je elkaars kijk op de wereld!

De professionele fotograaf ontvangt je in het gebouw van Stad & Natuur op de Kemphaan. Hier geeft de fotograaf een korte inleiding, waarbij op een laagdrempelige manier o.a. verschillende perspectiefvormen voorbij komen. Daarna ga je naar buiten en kun je met je eigen of geleende camera samen met (klein)kind op zoek gaan naar iets wat jou inspireert. Aan het einde van de middag ga je weer naar binnen en bespreek je samen met de fotograaf de foto’s na.

De workshop duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Reserveren kan de website van Stad & Natuur www.stadennatuur.nl De kosten bedragen €15,00 per persoon. Kinderen vanaf 7 t/m 16 jaar en hun ouders mogen meedoen. Hierbij zit één kopje koffie/thee en voor het kind limonade inbegrepen. Eventueel kun je een camera van KidzKlix lenen, je eigen fototoestel meenemen mag uiteraard ook.