ALMERE - Op vrijdag 24 mei is er plaats voor 80 gasten aan de Keti Koti Tafel in Kunstlinie in Almere. Aan deze tafel voeren zwarte en witte gasten en deelnemers van alle kleuren daartussenin een dialoog over de sporen van de slavernij en koloniale geschiedenis en de gevolgen die deze in het heden nog hebben. Aanmelden voor de dialoogtafel is nog mogelijk.

Hoewel het bewustzijn over de Nederlands koloniale geschiedenis de laatste jaren volop in de aandacht staat, zijn we in het debat over deze kwestie nog maar kort op weg. De gezette 'komma' van de Nederlandse overheid, is niet meer dan een intentie om samen tot een proces van heling te komen. Hiervoor is nodig dat we goed luisteren naar het verhaal van de ander en op zoek naar gaan naar de blinde vlekken bij onszelf. We moeten benoemen hoe de pijn en bitterheid van het verleden, nog steeds doorwerken in onze huidige samenleving. Dit gesprek wordt in Almere met elkaar gevoerd.

"We moeten de stenen uit het verleden oprapen, omdat anders onze (klein)kinderen erover blijven struikelen." – Surinaams gezegde

De Keto Koti tafel sluit perfect aan bij de tentoonstelling Stille Wateren, die op dit moment te zien is in de Kunsthal van Kunstlinie. Deze tentoonstelling duikt in het Flevolands slavernijverleden en toont de impact hiervan op de huidige samenleving.

De Keti Koti Tafel in Kunstlinie

De Keti Koti tafel vindt plaats op vrijdag 24 mei om 17.00 uur. Bezoekers hebben de mogelijkheid om voorafgaand aan de dialoog de tentoonstelling Stille Wateren te bezoeken. Aanmelden voor de Keti Koti tafel kan via kunstlinie.nl/ketikotitafel. Deelname is gratis.