ALMERE - Meer mensen toegang geven tot het openbaar vervoer in Almere. Dat is het doel van de actie van Keolis die woensdagochtend 4 december plaatsvond bij het Voedselloket in Almere. Samen met de gemeente Almere overhandigde de vervoeder 450 OV-chipkaarten met reisrecht aan Peter Mons, oprichter en directeur van het Voedselloket. De chipkaarten hebben een waarde van € 21,- per stuk.

OV-drempel
Nieuwe doelgroepen, waaronder mensen met een minimaal inkomen, ervaren regelmatig de aankoop van een OV-chipkaart met een prijs van € 7,50 als drempel om het OV te gaan gebruiken. Voor Keolis Nederland een reden om hier verandering in te brengen en iets extra’s te doen voor de inwoners van Almere. In de winnende offerte voor het busvervoer in Almere heeft Keolis het aanbod gedaan om OV-chipkaarten, met een totale waarde van € 75.000,- gratis beschikbaar te stellen aan Almere en haar inwoners. Vandaag vond met deze overhandiging, één onderdeel van die belofte plaats.

Mooi gebaar
Peter Mons, oprichter en directeur van het Voedselloket, zegt over de donatie: “Onze cliënten verkeren op de grens van armoede. Iedere bijdrage is daarmee welkom. Dit aanbod maakt dat deze mensen niet alleen gratis met de bus naar het Voedselloket kunnen reizen om hun boodschappen te doen, maar ook met een reisje naar familie of vrienden even uit hun isolement kunnen treden. Wij zijn erg blij met dit mooie gebaar.”

Mobiliteitsisolatie
“In het kader van sociale betrokkenheid en participatie doen wij graag iets extra’s voor de inwoners van Almere. Het is om die reden dat wij contact hebben gelegd met het Voedselloket. Met deze gift willen wij meer mensen toegang geven tot het Almeerse OV en hen op die wijze uit een mogelijke mobiliteitsisolatie halen”, aldus Frank Janssen, CEO van Keolis. Naast de aanschafkosten van € 7,50 van de OV-chipkaart voorziet Keolis iedere kaart ook nog eens van een 10-reizenproduct voor de daluren. Dat betekent dat iedere cliënt van het Voedselloket 10 keer, zonder enige kosten, op ieder gewenst moment buiten de ochtendspits kan reizen binnen Almere.

Op de bijgevoegde foto ziet u wethouder Jan Hoek (links) en Frank Janssen (tweede van rechts), CEO van Keolis Nederland, symbolisch de OV-chipkaarten overhandigen aan oprichter en directeur van het Voedselloket Almere Peter Mons (rechts) en een cliënt van het Voedselloket Almere.