ALMERE - Bioloog Kees Moeliker komt tijdens World Wetlands Day (2-2) in het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders vertellen over zijn belevenissen. Omdat ook deze week de Voorleesdagen zijn zal hij naast vertellen ook stukken uit zijn boek voorlezen. Maar er is nog veel meer te doen rondom de voorleesdagen en World Wetlands Day: voorlezen, knutselen en een mini-museum voor kinderen bijvoorbeeld. Maar ook een spoedcursus watervogels van de Vogelwacht, een World Wetlands-wandeling en een lezing over de reset van het moeras in de Oostvaardersplassen.

De twee lezingen van Kees Moeliker, winnaar van de Ig Nobelprijs, zijn gratis bij te wonen. Voor de liefhebbers is er na afloop een signeersessie. De kinderen worden onder andere voorgelezen door een echte vogeldame. Na het voorlezen kunnen de kinderen knutselen of rondkijken bij de expo of bij het interactieve mini-museum over vogels. De knusse ‘voorleeskamer’ wordt mogelijk gemaakt voor De Kringloper Almere. De spullen in die kamer kunnen gekocht worden door bezoekers.

Bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders zal de komende jaren steeds meer georganiseerd worden. Samen met Almere City Marketing, de gemeente Almere en Stad & Natuur zal Staatsbosbeheer werken aan programmering en participatie.

De activiteiten starten om 12:30 en duren tot 16:30. Adres: Oostvaardersbosplaats 1, Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders, in Almere. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Links om te boeken:
Voorleesdagen: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/oostvaardersplassen/nationale-voorleesdagen-oostvaardersplassen-almere

World Wetlands Wandeling: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/oostvaardersplassen/world-wetlands-day-moeraswandeling