ALMERE - Op zaterdagmiddag 9 juli wordt het muzikale seizoen van Goede Rede Concerten afgesloten met kamermuziek uit Litouwen. Het Kaunas Piano Trio speelt een breed repertoire dat bekende klassieke stukken bevat, maar ook een kennismaking met muziek uit de Baltische Staten is. Voorafgaand wordt een carillonconcert met bijpassend programma gespeeld.

Kaunas Piano Trio
Lina Krėpštaitė (piano), Indrė Andruškevičiūtė (viool) en Asta Krištaponienė (cello) vormen sinds 2011 het Kaunas Piano Trio. Zij speelden al meer dan 170 concerten, waarbij het publiek steeds weer enthousiast is. Op zaterdag 9 juli spelen zij opnieuw in Almere Haven. Het repertoire reikt van de vroege barok tot hedendaagse klassieke muziek en pop (zoals Queen). Maar het Kaunas Piano Trio speelt ook stukken van voor ons onbekende componisten uit de Baltische Staten. Dat is muziek die we niet vaak horen en daarmee vormt dit een interessant concert om het seizoen van Goede Rede Concerten mee af te sluiten!

Carillonconcert
Voorafgaand aan het middagconcert kunt u om 13:00 genieten van een carillonconcert. Auke de Boer, voormalig stadsbeiaardier van Groningen, speelt op het carillon in de Goede Rede toren een programma met onder andere werk van Litouwse componisten.

Meer info en kaarten beschikbaar via www.goederedeconcerten.nl.

Datum/tijd: za 9 juli, aanvang 14:00.
Locatie: Goede Rede, Kerkgracht 60, Almere Haven