ALMERE - Hoe verwerk je Almere in het ontwerp van een trui? Almeerse modeontwerper Kasper Jongejan gaat het onderzoeken in Atelier StrandLAB. Hier werkt hij de komende maand aan een vooronderzoek voor een groter project waarin hij samenwerkt met Knitwear Lab en de Almeerse Wolunie. Het doel? Een echte Almeerse trui op de markt brengen waarbij Almere en de relatie tussen Almeerders en het water herkenbaar zijn in een specifiek patroon.

De Almeerse kustlijn en het water zijn startpunten voor zijn onderzoek. Zo hebben de dorpen aan de voormalige Zuiderzee allemaal hun unieke schipperstrui, waaruit je de afkomst van de visser kon herleiden. Kasper zal met verschillende Almeerders in gesprek gaan om inspiratie op te doen voor een Almeerse variant, met de nieuwe stad en de tijdgeest van vandaag als uitgangspunt.

Wat is Ally?
In september is Kasper een aantal dagen aanwezig in Atelier StrandLAB. Heb jij een mening en een idee over het onderwerp 'identiteit van Almere'? Dan komt Kasper graag met jou in contact. Stuur een mailtje naar info@kasperjongejan.nl of loop binnen op de dagen dat hij in het atelier aan het werk is. Die dagen zijn op 13, 14, 15, 20, 21 en 22 september. Hij sluit zijn residentie af in november. Dan kun je zijn eerste resultaten bekijken! Meer informatie over dit programma volgt later.

Over Kasper Jongejan
Kasper is een modeontwerper uit Almere. In zijn werk laat hij zich graag inspireren door deze stad. Identiteit en leefomgeving zijn voor hem belangrijke thema's. Kasper is altijd op zoek naar vernieuwing in materiaal en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Nieuwe technieken zoals lasersnijden en graveren, 3D-printen en recycleprocessen komen geregeld voor in zijn collecties. Die vernieuwing verbindt hij vaak aan maatschappelijke thema's.