ALMERE - Op dinsdag 9 mei werden er 5 vrijwilligers van Stichting Opkikker in het zonnetje gezet. Zij ontvingen tijdens een gezamenlijk etentje een zilveren speld omdat zij maar liefst 25 jaar als vrijwilliger betrokken zijn bij Stichting Opkikker. Eén van deze vrijwilligers is Karin Sliphorst uit Almere.

Stichting Opkikker werd in 1995 door Ruud Sliphorst opgericht. De stichting organiseert Opkikkermomenten voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Deze Opkikkermomenten kunnen niet bestaan zonder de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de stichting.

Als vrouw van de oprichter, kwam Karin op natuurlijke manier met Stichting Opkikker in aanraking. Vanaf de oprichting tot aan nu: ze is vanaf het oprichten van de stichting als vrijwilliger betrokken geweest bij de Stichting.

Toen de stichting pas net was opgericht, werd er per gezin een individuele “Opkikkerdag” georganiseerd. Karin droeg hier een grote rol in: ze hielp met het organiseren van de Opkikkerdagen en begeleidde ook de gezinnen tijdens deze dagen. Tegenwoordig zien de Opkikkermomenten er heel anders uit, maar Karin is nog steeds als vrijwilliger actief tijdens deze dagen. Vol liefde en enthousiasme zet zij zich al 25 jaar in om gezinnen met een langdurig ziek kind een lichtpuntje te bezorgen.

Over Stichting Opkikker

Als je als kind langdurig ziek bent, heb je nooit 'vrij' van de zorg die jouw ziekte met zich meebrengt. En je ouders, broers en zussen ook niet. Daarom is elk lichtpuntje, hoe klein ook, echt superbelangrijk. Dat is wat we bij Stichting Opkikker doen: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen weer de kracht vinden om door te gaan. Op deze manier helpt Stichting Opkikker inmiddels al ruim 2000 gezinnen met een ziek kind per jaar.