ALMERE - "Een wanhopige oproep van Anna Psy, art director van creatieve fotografie evenementen, waarin zij meldde dat 2 designer jurken die zij voor fotoshoots gehuurd had, op de terugweg van Nederland naar Roemenië zijn gestolen. De ontwerper eist op korte termijn een schadevergoeding, die Anna onmogelijk kan betalen.

Anna startte op Gofundme, een crowdfund, waarop een van de fotografen voorstelde om een benefiet shoot te gaan organiseren om Anna aan het ontbrekende bedrag (2500 euro) te helpen.
Michiel Fischer eigenaar van Studio34X in Almere bood onmiddellijk aan om zijn studio gratis ter beschikking te stellen hiervoor.

Op een oproep op Facebook voor een benefiet shoot kwamen binnen een uur al veel reacties (50+) binnen met aanmeldingen van fotografen die tegen betaling deel willen nemen aan de shoot, en enkele fotografen die demonstraties willen geven, een galerie die de foto's van die dag wil exposeren, een fotograaf die aanbood om gratis afdrukken van de foto's te maken, visagistes en modellen die belangeloos willen meewerken en ook nog een bedrag willen storten om de hardwerkende Anna te kunnen helpen.

De benefiet shoot gaat plaatsvinden op zondag 18 augustus in de studio van Michiel Fischer in Almere. Studio34X is de grootste fotostudio voor creatievelingen in Nederland en is onder meer bekend van het TV programma "Het Perfecte Plaatje" van William Rutten bij RTL4.

Pakketdienst DPD heeft de designer jurken in ontvangst genomen van PostNL, en verklaarde aan Anna dat de jurken, ondanks de hogere waarde, niet hoger verzekerd hoefden te worden dan 500 euro.
De jurken zijn in ontvangst genomen door een vervoerder in Roemenië en verdwenen daarna spoorloos. De handtekening voor ontvangst is uitdrukkelijk niet van de ontwerpster, blijkt uit een kopie van het ontvangstbewijs.

Omdat er in de jurken antieke stoffen en andere waardevolle materialen zijn verwerkt, zijn de kosten voor het reproduceren van de jurken die door Anna vergoed moeten worden aan de ontwerper, aanzienlijk. Het is nog onduidelijke of DPD het verzekerde bedrag zal gaan vergoeden.

Anna organiseert onder de naam Art Photo Project, artistieke fotosessies met wereldberoemde fotografen en is naast haar werk als consultant, ook te boeken als model. Haar werk is te zien op Facebook en op Instagram (@artphotoproject en @annapsyartist).