ALMERE - Enthousiaste medewerkers van de Jumbo winkel aan Jaagmeent in Almere-Haven steken op zaterdag 20 maart de handen uit de mouwen door in naburige wijken het zwerfvuil op te ruimen. Hierbij krijgen zij hulp van vrijwilligers die zijn aangesloten bij ‘Stichting Het Boodschappenhoekje Almere’. Zo zorgt Jumbo samen met medewerkers en omwonenden voor een prettige en gezonde leefomgeving. De Landelijke Schoonmaakdag is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. De winkel in Almere-Haven is één van de 180 Jumbo winkels in het land die een bijdrage leveren aan deze actie.

Rondzwervend afval op straat en in de natuur is een doorn in het oog van veel Nederlanders. Afval dat niet wordt opgeruimd, trekt ongedierte aan en kan zorgen voor blijvende milieuschade. Daarom staat de Landelijke Schoonmaakdag dit jaar in het teken van het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Ook medewerkers van Jumbo in Almere-Haven steken de handen uit de mouwen. “Als goede buur wil Jumbo graag bijdragen aan een schone wereld en het prettiger maken van de buurten waarin we actief zijn. Met onze deelname aan deze dag willen we ons steentje bijdragen aan het opruimen van zwerfafval en onze betrokkenheid met de lokale gemeenschap tonen”, vertelt Wouter van Polen, filiaalmanager van het lokale Jumbo-filiaal. ‘’We werken sinds kort samen met ‘Het Boodschappenhoekje’, een stichting uit Almere-Haven. Het Boodschappenhoekje komt op voor mensen die het wat moeilijker hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is mooi om te zien dat zij zich enthousiast aansluiten bij ons initiatief.’’

Goed beschermd op pad
De Landelijke Schoonmaakdag zal er dit jaar vanwege het coronavirus anders uitzien dan gewoonlijk. Vanzelfsprekend nemen de vrijwilligers alle RIVM-richtlijnen in acht. Dat betekent onder meer dat de medewerkers van Jumbo niet met grote groepen op pad gaan en1,5 meter afstand tot elkaar en voorbijgangers houden.