ALMERE - Jong en sprankelend cellotalent Mare Keja, nog maar 18 jaar, verovert de podia en festivals. Op vrijdagmiddag 10 maart om 14u is ze te horen tijdens een middagconcert bij Goede Rede Concerten. Ze speelt muziek van o.a. Davidov, begeleid op piano door Mirsa Adami.

Mare Keja was nog maar drie, toen ze al zeker wist wat ze wilde: cello spelen. Dat begon op een altviool. Sinds kort heeft ze een cello uit 1830 in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Mare Keja (2004) zat vanaf haar 10e jaar op de Jong Talentklas van het Conservatorium in Groningen, won het prinses Christina Concours toe ze 14 was, maakte muziekreizen met het Haydn Jeugd Strijkorkest naar Bosnië en Italië en won in 2020 de Drentse Talentprijs Cultuur. Ze heeft intussen allerlei mooie optredens gedaan op festivals, in het Concertgebouw, op radio en TV. Zij valt op door haar sprankelende muzikaliteit en haar natuurlijke presentatie op het podium.

Mirsa Adami
Mirsa Adami is als pianist en coach verbonden aan de Dutch National Opera Academy (DNOA) en werkt graag met zangers in operarepertoire en liedkunst. Haar activiteiten en brede ervaring zijn indrukwekkend. Tijdens dit concert begeleidt ze Mare Keja op de piano.

Middagconcert
Dit concert maakt onderdeel uit van een serie middagconcerten. Dit zijn concerten van een klein uur, aanvang 14.00 uur. Entree is € 12,50 (t/m 18 jaar € 5,00) inclusief koffie/thee of fris vooraf en een drankje na afloop. Maak tijdens dit voordelige concert kennis met een toptalent! Voorafgaand om 13.00 uur is er een carillonconcert in de Goede Rede toren.

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.