ALMERE/LELYSTAD - In Almere en Lelystad zal in november 2021 een opvallend hoopvolle boodschap worden uitgedragen, net als in duizenden andere steden en regio’s wereldwijd. Jehovah’s Getuigen vestigen die maand namelijk extra de aandacht op de Bijbelse belofte van een betere wereld. In het kader van deze actie verspreiden ze een speciale editie van het tijdschrift De Wachttoren, met het thema 'Binnenkort een betere wereld'.

Er zullen die maand in 240 verschillende landen 36 miljoen gedrukte exemplaren van het tijdschrift in zo’n 230 talen worden verspreid. De speciale editie is via verschillende platforms ook digitaal beschikbaar – in bijna 400 talen.

“Mensen met wie we spreken verlangen dat er ooit een eind komt aan de problemen waarmee we te maken hebben. Via nieuwsberichten worden we geconfronteerd met pandemieën, klimaatopwarming, vluchtelingencrises en noem maar op. Er is grote behoefte aan een betere wereld” zegt Richard Hilverts, plaatselijk woordvoerder van Jehovah’s Getuigen. “Het goede nieuws is, dat die betere wereld gaat komen. Dat is geen droombeeld, maar de realiteit. Net als Jezus vestigen we graag de aandacht op dit positieve nieuws.”

Het tijdschrift gaat in op de eeuwenoude ‘Oordeelsdag’-vraag: zal onze wereld ooit vergaan? Het antwoord van de Bijbel zal veel lezers verbazen. Hoewel sommige religies beweren dat ‘het einde van de wereld’ nabij is, laat De Wachttoren zien wat de Bijbel echt zegt: de aarde blijft altijd bestaan en zal nooit vergaan! Wel zal alle slechtheid verdwijnen. Het tijdschrift citeert bijvoorbeeld het boek Psalmen, waarin staat dat slechte mensen de aarde niet voor altijd schade zullen toebrengen. (Psalm 37:10)

Voor miljoenen mensen wereldwijd was deze positieve boodschap precies wat ze nodig hadden. De Wachttoren verkondigt Gods Koninkrijk al meer dan 100 jaar en is nog altijd het meest vertaalde en meest verspreide tijdschrift ter wereld. De Wachttoren kan gratis worden gelezen en gedownload op jw.org. Een Jehovah’s Getuige kan ook een (gratis) gedrukt exemplaar opsturen. Ga hiervoor naar jw.org en navigeer naar de pagina ‘Een bezoek aanvragen’.