ALMERE- Jeangu Macrooy (ambassadeur van VluchtelingenWerk Nederland) & De Nieuwe Nederlanders geven op 5 mei een bijzonder optreden op het Bevrijdingsfestival Flevoland in Almere. De artiesten treden op namens VluchtelingenWerk en kwamen samen dankzij bemiddeling door deze organisatie.

Mohamed al Tayeb, Pouriya Jaberi en Jawa Manla zijn De Nieuwe Nederlanders. Ze zijn gevlucht uit respectievelijk Soedan, Iran en Syrië, maar zijn bovenal geweldige muzikanten. Samen met Jeangu vinden zij elkaar in hun liefde voor muziek. Vrijheid is voor Mohamed, Pouriya en Jawa niet 78 jaar oud maar een actueel, relevant en emotioneel begrip. Hun families en vrienden in Iran, Syrië en heel recentelijk Soedan ondervinden dagelijks wat een leven zonder veiligheid betekent.

Nieuw nummer: 'We are power'
Jeangu schreef speciaal voor het optreden een nieuw nummer, 'We are power', samen met Mohamed al Tayeb, een Soedanese singer-songwriter. Het nummer gaat over de kracht van het laten horen van je stem. 'Raise your voice', want: 'The smallest stone can change the river's flow'. Je vindt Jeangu Macrooy & De Nieuwe Nederlanders om 13.15 uur in Almere op het podium. Daarnaast treden ze op bij de Bevrijdingsfestivals in Rotterdam en Den Haag. Zie ook https://www.vluchtelingenwerk.nl/nl/bevrijdingsfestival.